perjantai 28. elokuuta 2020

Graafisen suunnitelun esimerkkien analysointi


Keltaisen värin käyttö graafisessa työssä


Keltaista väriä käytetään töissä usein tosi suuresti, eli pohja on joko kokonaan keltainen tai sitten värillä on tehty jokin suuri kuvio työhön. Toisen avaihtoehtona on käyttää väriä tekstissä, joka herättää heti huomiota. 
Keltainen väri yhdistettään usein mustan, harmaan ja valkoisen kanssa tai muiden keltaisen/oranssien/punasten sävyjen kanssa. Väriä käytetään myös vaikka ympyrän tai neliön pohjavärinä.
Sinisen värin käyttö graafisessa työssä


Mielestäni sinistä väriä uskalletaan käyttää ja sekoittaa rohkeammin kuin esimerkiksi keltaista. Useissa julisteissa ja käyntikorteissa on niin, että tummemmalla sinisellä voidaan laittaa pohjaväri mutta vaaleampia sävyjä käytetään enemmän pienemmissä osissa ja teksteissä sekä kuvioissa.
Sinisen kanssa yhdistetään paljon sen eri sävyjä sekä valkoista. Mustaa käytetään yleensä vain pienessä osassa jos lainkaan. Valkoisen käyttö sinisen kanssa tuo työhön enemmän eloa. Kun sininen itsessään on jo tumma väri, tekisi musta siitä vain synkemmän.
Mustan värin käyttö graafisessa työssä


Musta väri on tosi voimakas, ja voisi luulla ettei sitä voi käyttää paljoa, esimerkiksi käyntikortissa. Mielestäni asia on aivan toisin. Kun mustaa väriä käyttää vaikka käyntikortin pohjavärinä se tekee heti korttiin ylellisemmän ja ``fancymmän`` fiiliksen. Enkä yhtään ihmettele jos hienommat hotellit esimerkiksi käyttää mustakultaisia käyntikortteja.
Niinkuin jo mainitsin kultainen väri on yleinen mustan kanssa ja se tuokin lisää ylellisyyttä kortille. Joissain töissä kuitenkin oli käytetty pelkkää mustaa, mikä sekään ei näyttänyt pahalta. Värien käyttö vähentyy huomattavasti kun pohja on musta, mutta jos värejä käytetään ne on räikeämpiä sävyjä esimerkiksi pinkki tai oranssi, muuten väri hukkuu helpommin kuvaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työpaikan esittely